آشنایی کامل با مبدل بوست یا تقویتی
نوشته شده توسط علی پورشوشتری
1403/05/18
بازدید 45

آشنایی کامل با مبدل بوست یا تقویتی

مبدل بوست یا تقویتی نوعی مبدل DC-DC است که ولتاژ ورودی را تقویت می‌کند و ولتاژ خروجی را در سطوح بالاتری ارائه می‌دهد. این نوع مبدل معمولا برای تامین ولتاژ بالاتر از ولتاژ ورودی در برقراری سیستم‌های الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. فروشگاه قطعات الکتریکی پیکو؛ مبدل بوست یا تقویتی به یک مبدل بسیار مهم در بسیاری از صنایع تبدیل شده است. از این نوع مبدل می‌توان در سیستم قدرت تنظیم شده، ترمز موتورهای dc، سیستم برق باتری، برنامه های ارتباطی سیستم شارژ باتری، برنامه های تقویت کننده توان، تجهیزات خودرو، بخاری و جوشکاری، مدار تصحیح ضریب توان، لوازم الکترونیکی مصرفی و برنامه های کاربردی کنترل تطبیقی استفاده کرد.

مبدل تقویتی یا مبدل Boost چیست

یکی از مواردی که در اینجا باید به طول کامل به آن پاسخ دهیم این است که مبدل بوست یا تقویتی Boost چیست. بهتر است بدانید مبدل‌های Boost یک نوع سلسله‌مراتب از ترانزیستورها، دیودها و عناصر الکترونیکی را به کار می‌گیرند تا از یک ولتاژ ورودی پایین‌تر، ولتاژ خروجی بالاتری تولید کنند. این نوع مبدل‌ها معمولا برای برقراری ولتاژ‌های متغیر و ثابت در سیستم‌های انرژی خورشیدی، اتومبیل‌های الکتریکی، سیستم‌های تغذیه بدون سیم و سایر برنامه‌های الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته باید به این مسئله توجه داشته باشید که هر صنعت نیازهای مخصوص به خود را دارد و در نتیجه، شما باید از برای هر صنعت مبدل بوست یا تقویتی مخصوص به خود را تهیه کنید.

Image

انواع مبدل Boost

مبدل‌های بوست یا تقویتی توجه به نحوه عملکرد و ویژگی‌های مختلفی که دارند، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. برخی از انواع مبدل بوست یا تقویتی به صورت زیر هستند:

  • مبدل Buck-Boost: این نوع مبدل بر اساس دریافت ولتاژ پایین و تولید ولتاژ بالا عمل می‌کند. در واقع، مبدل بوست باک  قابلیت انتخاب بین ولتاژ خروجی بالاتر یا پایین‌تر را از ولتاژ ورودی دارد.
  • مبدل Sepic:  این مبدل نوعی از مبدل بوست یا تقویتی است که به کمک یک المان ذخیره‌ساز انرژی (یا همان سل) کار می‌کند و ولتاژ خروجی بالاتر یا پایین‌تر از ولتاژ ورودی را تولید می‌کند.
  •  مبدل Cuk:  این نوع مبدل دارای طیف گسترده‌ای از ولتاژ‌های خروجی است و به صورت دو قطبی عمل می‌کند.
  •  مبدل Cuk-Boost: این مبدل نوعی ترکیبی از مبدل Cuk و Boost است که ولتاژ خروجی بالاتر یا پایین‌تر از ولتاژ ورودی را تولید می‌کند.

Image

هر یک از این مبدل‌ها ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند و برای موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نحوه عملکرد مبدل تقویتی

مبدل بوست یا تقویتی عملکردش بر اساس یک سلسله مراتب از کامپوننت‌های الکترونیکی از قبیل ترانزیستورها، دیودها، خازن‌ها و المان‌های ذخیره‌ساز انرژی (مانند سل) مشخص می‌شود. نحوه عملکرد مبدل Boost به صورت زیر است:

  • فاز Boost: در این مبدل فاز، ولتاژ ورودی از سوی یک ترانزیستور سوئیچینگ (به عنوان سوئیچ) به یک خازن شارژ می‌شود. در این مرحله، ترانزیستور به صورت سوئیچینگ سریع باز و بسته می‌شود و ولتاژ ورودی شارژ می‌شود.
  • فاز انتقال انرژی: در این مرحله، ترانزیستور در حالت سوئیچینگ است و خصوصیت‌های انرژی خازن شارژ شده در مرحله قبل انتقال داده می‌شود. این انتقال انرژی به صورت پروسه‌ای اتفاق می‌افتد.
  •  فاز Boost:  در نهایت، با خروجی انرژی از خازن و توسط یک دیود، ولتاژ خروجی بالاتری نسبت به ولتاژ ورودی تولید می‌شود. این مرحله به عنوان مرحله Boost شناخته می‌شود که نتیجه‌ای از انتقال انرژی بین مراحل قبلی است.

Image

این عملکرد کلی مبدل بوست یا تقویتی است که بر اساس اتصال و کنترل صحیح  کامپوننت‌ها، ولتاژ ورودی به ولتاژ خروجی تقویت می‌شود. امروزه، این محصول در صنایع مختلفی کاربرد دارد و می‌توان از آن برای تقویت ولتاژها استفاده کرد. در زمان خرید مبدل بوست یا تقویتی باید مشخصات فنی آن را به دقت بررسی کنید.

نوشتن یک نظر

این فرم نام، ایمیل، آدرس IP و نظرات شما را جمع می کند تا بتوانیم نظرات شما را در وب سایت پیگیری کنیم. برای اطلاعات بیشتر، قوانین و مقررات و سوالات متداول ما را بررسی کنید، در آنجا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه و چگونگی ذخیره اطلاعات شما در اختیار شما قرار می دهیم.
افزودن نظر
  • بازگشت به بالای سایت